30 October 2018

5 redenen om gebruik te maken van surveys

5 redenen om gebruik te maken van surveys

Online surveys of enquêtes zijn anno 2018 belangrijker dan ooit. Deze manier van onderzoek doen is zeer effectief, kostenbesparend én razendsnel. Door gerichte vragen aan je websitegebruikers te stellen kun je doelgericht je website optimaliseren. Wat maken surveys nu zo belangrijk én waarom zou elke website eigenaar gebruik moeten maken van surveys? Wij hebben 5 redenen op een rijtje gezet!

#1. Budgetproof

Het verzamelen van data is vaak een duur grapje. Het gebruiken van surveys daarentegen, is een relatief goedkope manier om aan bepaalde informatie te komen. Met een online survey bereik je eenvoudig een grote groep mensen, zonder een bizar bedrag uit te geven. Je hoeft geen personeel in te huren, bespaart op printkosten én je hoeft uiteraard ook geen postzegels aan te schaffen. Bovendien kun je surveys tot in de puntjes personaliseren, wat ervoor zorgt dat je gerichte vragen kunt stellen die leiden tot het verzamelen van waardevolle date.

#2. Simpel en praktisch

Het opvragen van data en het analyseren van deze data kan een ingewikkelde klus zijn. Het gebruiken van surveys is een simpeler alternatief. Het instellen van de surveys in bijvoorbeeld Surve is geen rocket science en iedereen kan het leren. Daarnaast kun je met surveys eenvoudig de juiste mensen targeten. Ook kun je zelf bepalen wat voor vragen je stelt. Kies je bijvoorbeeld voor multiple choice of open vragen? Of misschien wel allebei? Bovendien is het analyseren van de antwoorden ook zo gepiept. Met een paar klikken op de knop verwerk je eenvoudig alle data en kun jij je focussen op de resultaten!

#3. Razendsnelle resultaten

Wanneer je enquêtes via de mail of post verstuurd, dan duurt het vaak weken, zo niet maanden voordat je de eerste resultaten kunt analyseren. Hiermee verspil je uiteraard kostbare tijd. Online surveys werken een stuk sneller. Hoe snel? Wanneer je een survey instelt op je website, kun je binnen 24 uur al de eerste resultaten verwachten.

survey voordelen 2

Lees ook: Wat zijn heatmaps en hoe gebruik je deze?

#4. Gigantisch bereik

Iedereen heeft vandaag de dag een smartphone en de digitalisering van de maatschappij heeft ervoor gezorgd dat de meeste mensen de hele dag door bereikbaar zijn. Met een online survey kun je al je websitebezoekers in één klap bereiken. En laat dit nu net de meest waardevolle groep zijn.

#5. Flexibel

Misschien wil je niet dat elke websitebezoeker de survey in beeld krijgt? Surveys kunnen soms zorgen voor afleiding, wat ervoor zorgt dat de bezoeker de website weer verlaat. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Je kunt surveys heel precies targeten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de survey alleen te tonen op bepaalde apparaten of pagina’s. Wanneer je een webshop hebt kun je er voor kiezen om de survey te tonen op de afrekenpagina. Zo zorg je ervoor dat je survey ingevuld wordt door de mensen die er het meest toe doen!

Surveys in Surve

Een van de handigste tools van Surve zijn de surveys. Je kunt eenvoudig vragen invoeren én achteraf de resultaten analyseren. Bovendien kun je met Surve de survey customizen zodat deze naadloos aansluit bij jouw huisstijl. Leer van de voorkeuren van je websitegebruikers en optimaliseer je website in perfectie.

meer berichten

Surve Blog